2012. november 24., szombat

Szívpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés szív
  • 2 db hagyma
  • 1 ek zsír
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2-3 db babérlevél
  • szegfűbors
  • borókabogyó
  • cayenne-i bors
  • majoránna
  • bors


Elkészítés:

A szívet megtisztítjuk, jól lemossuk és csíkokra vágjuk.


Az olvasztott zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Levesszük a tűzről, belerakjuk a fűszerpaprikát, öntünk rá egy pici vizet majd az összes többi hozzávalót beletesszük: az apró kockákra vágott paprikákat, paradicsomot, fokhagymát, babérlevelet, szegfűborsot, borókabogyót, majoránnát, cayenne-i borsot, sót, fekete borsot.
Kevés vizet adunk hozzá és lefedve puhára pároljuk.


 A sok illatos fűszertől különleges zamatot kap és különbözik a szokványos pörkölttől.

Csavart tésztával vagy spagettivel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.