2012. november 18., vasárnap

Tajinos, fűszeres sült csirkecomb

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • tajin mexikói fűszer
  • szárnyas fűszer-keverék
  • olaj




Elkészítés:



Ez a legegyszerűbb sült csirke a világon.


A megtisztított, megmosott combokon kezünket beledugva fellazítjuk a bőrt.

Egy tepsibe 1-2 ek. olajat teszünk.
A combokat bőrös felükkel lefelé belerakjuk a tepsibe.

Jól megsózzuk és a szárnyas fűszerkeverékkel, és -ha van- a mexikói tajin fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük a húst.


Most megfordítjuk és ugyanígy besózzuk, fűszerezzük a bőr alatt a combokat.

Majd visszahajtjuk a bőrt és kívül is befűszerezzük a húst.
Közben a kezünkkel mindenütt olajozzuk be a húst.


Öntsünk a tepsibe egy pohárnyi vizet.

Alufóliával fedjük be és 180-200 C fokos sütőben süssük pirosra.
Késheggyel ellenőrizzük, hogy jól megpuhult-e.


Hidegen is nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.