2012. november 12., hétfő

Kantoni rizs

Hozzávalók:

  • 1/2 kg hosszú szemű rizs 
  • olívaolaj
  • 2-3 tojás
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg sonka vegyesen
  • pici kínai ötfűszer



Elkészítés:

Előző este főzzük meg a rizst.
Hosszú szemű, pld. jázmin rizst használjunk.

A megmosott rizst 2 ek. olajon feltesszük főni.
Nem kell előpirítani, másfélszeres vízzel felöntjük, megsózzuk és felforraljuk.
Ezután takarékra állítjuk a tüzet, lefedjük és puhára főzzük kb. 20-25 perc alatt.
Ezalatt a rizs felszívja a vizet.
Tegyük hűtőbe.

Másnap a hozzávalókat készítsük elő.
Vágjuk apró kockákra a gépsonkát. Tegyünk bele egy pici füstölt sonkát is.


10 perc alatt főzzük meg a friss vagy mélyhűtött zöldborsót.
Szűrjük le.


Most készítsünk tojás lepényeket.
Egyszerre mindig  csak egy tojást sütünk meg.

A tojást kevés sóval és egy csipet kínai ötfűszerrel felhabarjuk és nagyon forró wookba öntjük.
A wookban előzőleg 1 tk olajat hevítettünk.
Gyors mozdulatokkal, mint a palacsintát körbefolyatjuk a tojást a wookban.
Ha megsült, lapáttal kiemeljük és egy lapos tányéron falatokká vágjuk.
A többi tojást is így megsütjük.



Végül egy nagyobb wookban felhevítünk 1-2 ek. olívaolajat, beledobjuk a sonkát.
1-2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a rizst.
Fakanállal jól összekeverjük, átmelegítjük az ételt.
Most sózzuk is jól meg.
Ha a rizs jól felmelegedett, akkor adjuk hozzá a zöldborsót és a tojáslepény darabokat.
Keverjük össze.

Kivizezett kis bögrébe nyomkodjuk a rizst és így borítjuk a tányérra.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.