2012. november 18., vasárnap

Sáfrányos, kurkumás hagyma

Hozzávalók:

  • 6-8 fej hagyma
  • 5-6 db paradicsom
  • 2 ek. olívaolaj
  • sáfrány
  • sáfrányos szeklice
  • kurkuma
  • pici barna cukor




Elkészítés:

A hagymákat hosszában nem túl vékony szeletekre vágjuk.

A paradicsomot is darabokra vágjuk.


Egy wookban/serpenyőben felhevítjük az olíva olajat és beletesszük a hagymát.

Erős tűzön, kevergetve 1-2 percig pirítjuk.

Beletesszük a fűszereket, egy pici sáfrányt, kicsit bátrabban a sáfrányos szeklicéből, majd egy keveset a kurkumából.


A kurkumának gyönyörű színe van, de csípős is.



1-2 percig tovább sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot is.


 Sózzuk meg és egy pici barna cukrot is tegyünk bele, hogy a paradicsom savasságát ellensúlyozzuk.

Továbbá 2-3 perc alatt a paradicsom levet enged.
Ekkor már készen is van.
A hagyma maradjon ropogós.


Köretnek kínáljuk.
Nagyon finom, pikáns ízű, könnyű köret.




1 megjegyzés: