2012. november 18., vasárnap

Zöldségleves

Hozzávalók:

  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 5-6 db krumpli
  • 1 db hagyma
  • 2-3 ek. házi ételízesítő
  • 1 tk darált pritamin paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek olaj
  • 1 tk. liszt
  • fűszerpaprika
  • bors


Elkészítés:

Megtisztítjuk a zöldségeket és karikára, kisebb darabokra vágjuk.


A répákat, karalábét, zöldpaprikát, paradicsomot, fele hagymát, ételízesítőt, paprikakrémet egy fazékba tesszük és annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi.

Sózzuk, borsozzuk.

Kb. 15 perc múlva belerakjuk a krumplikat is és még 10 percig főzzük.

Közben egy pici, nagyon vékony rántást készítünk:
az olajon megpirítjuk a maradék hagymát, majd hozzáadjuk a lisztet.
Ha felhabzott beletesszük a szárával együtt apróra vágott petrezselymet.
Elkeverjük és levesszük a tűzről.
Belerakjuk a fűszerpaprikát és kb. másfél dl vízzel simára keverjük.


Hozzáöntjük a leveshez és 5-10 perc alatt készre főzzük.



Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése