2012. november 5., hétfő

Györgyi meggyes-diós sütije

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • csipet só

töltelék:

1/2 kg magozott meggy
10 dkg dió
20 dkg cukor
4 tojás
5 dkg vaj


Elkészítés:

Linzer tésztát készítünk:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal.
Hozzáadjuk a cukrot, a sót és végül az egész tojást.
Fél órára a hűtőbe tesszük.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket:
A vajjal habosra keverjük a cukrot és a tojássárgákat.

Belekeverjük az apróra vágott diót és a meggyet. A meggy befőtt is lehet.
Végül beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját.


Most kétfelé vesszük a tésztát, úgy, hogy az egyik fele egy kicsit több legyen.
Kinyújtjuk a tésztát és a nagyobbik darabot egy kizsírozott tepsibe tesszük úgy, hogy oldala is legyen.

Belehalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk és ráhelyezzük a másik lapot.


Villával megszurkáljuk és kb. fél óra alatt megsütjük.

Ha kihűlt szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése