2012. november 12., hétfő

Zebratojással töltött avokádó

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 2-3 ek. vagy 5 db filteres fekete tea
  • 5 ek. sötét szójaszósz
  • avokádó
  • citromlé
  • majonéz
  • uborka
  • paradicsom






Elkészítés:
A tojásokból kemény tojást főzünk.
Gyorsan meghámozzuk.

A fele tojást sötétre színezzük: egy bögrényi vízben felforralunk 5 db filteres fekete teát vagy 3 ek. teafüvet.
Majd hozzáadjuk a sötét szójaszószt és beletesszük a még meleg tojásokat.
Legalább fél napig áztatjuk benne a tojásokat.
Tartsuk a hűtőben és szorgalmasan forgatgassuk a lében, ha arra járunk.

Tojásszeletelővel óvatosan vágjuk fel a tojásokat és váltakozó színűekből rakjuk újra össze a tojásokat.




Közben a szép érett avokádókat hámozzuk meg, vágjuk félbe és rögtön fürdessük meg citromlében, hogy nehogy megbarnuljanak.


Tálaláskor egy kis saláta ágyra rakjuk az avokádókat.


Majonézzel az avokádó szélén, körben és a mélyedésben is megágyazunk, majd belehelyezzük a csíkos tojásokat.

A két végén uborka és paradicsom szeletekkel ki lehet támasztani a tojást, hogy ne csússzon szét.

Hideg előételként tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése