2012. november 18., vasárnap

Káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • bors
  • cukor
  • tészta
  • olaj




Elkészítés:



Jó nagy fej, tömör káposztát vegyünk.
Tisztítsuk meg a külső levelektől és a reszelő legnagyobb fokán reszeljük le.
Gyorsabban is elkészíthetjük a késes robotgéppel.


Sózzuk be és hagyjuk állni egy kicsit.

Majd egy nagy lábasba tegyünk 2-3 ek. olajat és adjunk hozzá 3-4 ek. cukrot.
Kevergetve olvasszuk fel a cukrot és várjuk meg, amíg szép, aranybarna karamell nem válik belőle.

Ekkor gyorsan tegyük bele a káposztát, keverjük el.
Nem baj, ha a karamell cukor darabkákká keményedik, majd a káposzta levétől újra visszaolvad.
Sózzuk meg, adjunk hozzá bőven frissen őrölt fekete borsot is.
Gyakran kevergetve pirítsuk szép barnára.



Mivel ez egy nagy adag lesz, a felét máris eltehetjük jól záródó dobozban a mélyhűtőbe.
Legközelebb csak elő kell vennünk és tésztát főzni hozzá.

A megmaradt káposztát összekeverjük az időközben kifőzött, nem túl puha tésztával.
A fodros kockatészta a legjobb hozzá, bár a nagymamám mindig hosszúkás, rombusz alakú házi tésztával készítette....

Ha kell még sózzuk, borsozzuk.

Mi megcukrozva szeretjük.

Ha sósan, borsosan hagyom, akkor például sült kacsa mellé tálalom köretnek.
Úgy is nagyon finom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése