2012. október 31., szerda

Lazacos, tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók:

  • maradék főtt tészta
  • 1 doboz füstölt lazac konzerv
  • 1 doboz natúr tonhal konzerv
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 5 db kápia paprika
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 db újhagyma
  • friss gyömbér
  • 1 ek curry paszta
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • pici fokhagymapor
  • pici só
  • citrom 
  • paradicsom

Elkészítés:

Maradék metélt tésztából készült, de bármilyen főtt tészta jó hozzá.


Előkészítjük a hozzávalókat, a konzerveket kinyitjuk és a zöldségeket tetszés szerinti darabokra vágjuk.

Egy serpenyőben az olívaolajon 2 percig pirítjuk a curry pasztát, majd rádobjuk a lila hagymát és 1 perc múlva a kápia paprikát.
Belereszeljük az ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú friss gyömbért.


Elkeverjük és hozzáadjuk a karikára vágott zöldhagymát is.


Beletesszük a fűszereket, a fokhagymaport , a szójaszószt, halszószt és egy kevés sót.
Ráöntjük a két halkonzerv levét is.
Összekeverjük és 1 percig pirítjuk.
Csak ropogósra kell megsütni, nem szabad puhára főzni.

Közben a tésztát elkeverjük a csíkokra vágott jégsalátával és a darabokra szétnyomott tonhallal.
A füstölt lazacot is darabokra vágjuk.


Hozzátesszük a tésztához.


Elkeverjük és végül ráöntjük a fűszeres zöldségeket.


Citromot reszelünk rá és a levét is beleöntjük.


Paradicsom szeletekkel kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése