2012. november 12., hétfő

Rozmaringos kacsamell

Hozzávalók:


  • bőrös kacsamell
  • majoránna
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • bors
  • friss rozmaring ág



Elkészítés:

A kacsamellet megtisztítjuk, megmossuk, megtörölgetjük.
A bőrös felét késsel kockásra bevágjuk a húsig.

Forró teflon edénybe helyezzük bőrős felével lefelé és kisütjük a zsírját 4-5 perc alatt, majd megfordítjuk és a másik felét is 3-4 percig sütjük, amíg a pórusok be nem záródnak.

Ekkor fóliába tesszük és csak most fűszerezzük be.
Sózzuk, borsozzuk, majoránnával, kevés kakukkfűvel és fokhagymaporral megszórjuk.
A hús alá és a tetejére is rakunk bőven friss rozmaring ágacskákat.

A kis csomagot tepsibe tesszük.

Ugyanígy készítjük el az összes mell darabot, mindig száraz edénybe téve és egyenként becsomagolva.

Végül a tepsit forró sütőbe tesszük és kb- 20-25 perc alatt készre sütjük a húst.

Ne bontsuk ki a csomagocskákat, csak tálaláskor.
Így elkészítve a hús puha, szaftos lesz, nem szárad ki.



Kissé ferdén szeleteljük fel.

Céklás krumplipürével és birsalma pürével tálaltam.



Hidegen is nagyon finom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése