2012. november 12., hétfő

Birsalma kompót

Hozzávalók:

  • birsalma
  • citrom
  • fahéjrúd
  • szegfűszeg
  • édesítőszer
  • víz






Elkészítés:


A birsalmát jól megmossuk, ledörgöljük a hamvas réteget róla.

A gyümölcsöt nyolcfelé vágjuk és óvatosan kivágjuk a csutkáját, magházát, sérült részeket.
Vigyázzunk, mert nagyon kemény, könnyen megcsúszhat a kés.
Deszkán dolgozzunk és a kést tenyerünkkel nyomjuk rá, így nem vágjuk el a kezünket.


A birset azonnal tegyük annyi vízbe, amennyi ellepi.
Tegyünk bele citromot, fahéj rudat, szegfűszeget és főzzük puhára.



Hamar megpuhul.
Ekkor édesítőszerrel ízesítsük meg.


Hűtőben sokáig eláll.
A leve is nagyon finom, üdítő ital.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése