2012. november 18., vasárnap

Máglyarakás

Hozzávalók:
  • 10 db kifli
  • 1 l tej
  • 10 tojás
  • 4-5 cs. vaníliás cukor
  • 1-2 ek. vanília aroma
  • darált dió
  • meggy
  • fahéj
  • cukor
  • 2 dkg vaj


Elkészítés:

A kifliket karikára vágjuk.

A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, teszünk bele vanília aromát is.

A tojások sárgáját elkeverjük 8-10 dkg cukorral és fokozatosan adunk hozzá a meleg tejből, végül az egészet a forró tejbe öntjük.
Nem kell forralni.


Beletesszük a kifliket, jól elkeverjük.


Ne legyen száraz, nem kell megvárni, hogy a kifli felszívja az összes tejet.
Sőt a végén az edény alján maradó tejet is öntsük a kiflikre.

Egy tepsit kivajazunk, majd elterítjük benne a kiflik felét.

Megszórjuk darált dióval.


Kimagozott meggyet terítünk rá.


Mivel friss gyümölcsöt használtunk (lehet fagyasztott is), ezért egy kis fahéjat és cukrot szórunk rá.


Ráterítjük a maradék kifli réteget.


Jó forró sütőben 180-190 C fokon kb. fél órát sütjük.
Ezalatt szépen megpirul, vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.


A tojás fehérjéből egy csipet sóval, kevés cukorral kemény habot verünk.

A felfogott meggyléből vagy lekvárból teszünk egy keveset a habba, hogy finoman megszínezzük.


Rásimítjuk a megsült kiflikre.
Jó borzasra igazítjuk és pár perc alatt zsemleszínűre sütjük.



Langyosan, hidegen kínáljuk.


 Reszelt almával vagy meggy befőttből is szoktam készíteni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése