2012. november 12., hétfő

Libamájas torony

Hozzávalók:

  • sült libamáj
  • sütőtökös tócsni
  • sült sütőtök
  • sült gomba 
  • majoránna
  • kakukkfű
  • bors
  • fokhagymapor
  • lila hagyma
  • áfonyaöntet
  • gránátalma
  • sült hagyma
  • narancs szeletek




Elkészítés:

Minden hozzávalót külön-külön elkészítünk, kisütünk.

A libamáj és a sütőtökös tócsni leírását külön bejegyzésben találjuk.

A gombafejeket kereszt alakban kicsit bevágjuk, majd kevés olajon megsütjük.
Ha kész, megszórjuk  sóval, borssal, pici kakukkfűvel, majoránnával és fokhagymaporral.


A hosszúkás sütőtököt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és forró sütőben puhára sütjük.


Összerakjuk a tornyot: alulra tócsnit, rá vékonyra szelt libamájat, azután sült sütőtököt, majd tócsnit, libamájat és végül gombát tornyozunk.

Ha kihűlt volna, mikróban nagyon kicsi fokozaton, melegítő programon kicsit megmelegítjük.
Sohasem főzzük, mert a libamáj azonnal összeesik és kisül belőle a zsír.


Lila hagyma karikával díszítjük és sült hagymát szórunk rá.

Áfonyamártással körítjük.
( a leírása külön cikkben részletezve)
Szárított áfonya szemeket is szórunk mellé.


Egy szép érett gránátalmát kettévágunk és leszemezzük.
Ezzel is megszórjuk a tányért.


Végül narancs szeleteket teszünk a torony mellé.



Meleg előételnek tálaljuk.





1 megjegyzés: