2012. november 12., hétfő

Sütőtökös tócsni

Hozzávalók:

  • 1/2 kg burgonya
  • 1/2 kg sütőtök
  • 2-3 ek liszt
  • 2 tojás
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • reszelt szerecsendió
  • olaj



Elkészítés:

Úgy készítjük, mint a hagyományos tócsnit, vagyis a krumplit és a nyers sütőtököt lereszeljük a reszelő legnagyobb fokán.


Hozzáadjuk a tojásokat, a vágott petrezselymet, a karikára vágott újhagymát, a zúzott fokhagymát és megfűszerezzük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval.




Jól összekeverjük és máris sütjük.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és kanállal egyszerre 4-5 halmot teszünk bele a masszából.

A tetejüket ellapítjuk és mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Ne túl nagy lángon süssük, hogy a belseje is át tudjon sülni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése