2012. augusztus 21., kedd

Nagyi gyümölcslevesei

Hozzávalók:


  • gyümölcs
  • 1-2 rúd fahéj
  • pár szem szegfűszeg
  • citrom vagy narancs sárga héja
  • citrom leve
  • mokkás kanál só
  • cukor vagy édesítő
  • főzőtejszín vagy tejföl
  • 1/2 tasak vaníliaízű pudingpor



Elkészítés:



Először kb. 1 liter vízben feltesz főni 1-2 darabka fahéjat, pár szem szegfűszeget, citrom vagy narancs vékonyan lehámozott sárga héját és egy mokkáskanál sót.

Ezután beleteszi a friss gyümölcsöt.

A cseresznyét, meggyet egy kicsit tovább főzi,de az almát vagy barackot éppen, hogy csak átforralja, mert azok hamar szétfőnek.
A habarást főzőtejszínből vagy tejfölből készíti, mikor mi van otthon.
A vaníliás pudingból először kevés vízzel felold fél tasaknyit, majd a kis robotgépében turmixolja a tejföllel vagy tejszínnel és a forrásban lévő gyümölcsökre önti.
Állandóan kevergetve főzi kb. 3 percig, de nem tovább, mert összetúrósodik vagy kicsapódik a habarás.

Hűtés közben is kicsit kevergetni kell, hogy szép krémes legyen.




Citromlével, meggylével, cukorral vagy édesítőszerrel és, ha kell még sóval is után ízesíti.
A só fontos, mert az hozza ki jól az édes ízt.

Tálaláskor tejszínhab rózsával, citromfű levéllel és mentalevéllel díszíti.
Jól behűtve tálalja.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése