2012. augusztus 20., hétfő

Mama gombapörköltje

Hozzávalók:


  • 1/2 kg gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • zsír
  • só 
  • 1 ek liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 1-2 tk fűszerpaprika por



Elkészítés:

Zsíron megpirítjuk az apróra felvágott hagymát és a zöldpaprikát.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát.

Beletesszük a megtisztított és darabokra vágott gombát, az apróra vágott paradicsomot  és megsózzuk.

Lefedve pároljuk, hogy a gomba jól adja ki a levét.

Puhára pároljuk, ha kell, kevés vizet adunk hozzá.

Borssal, fokhagymával ízesítjük.

Végül 1 ek liszttel és a tejföllel behabarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése