2012. augusztus 1., szerda

Tökfőzelék II.


Hozzávalók:

  • 1,5 kg gyalult tök
  • 2 csokor friss kapor
  • 2 fej kisebb hagyma
  • 2-3 db zöldpaprika/legyen benne piros színű is
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek ételízesítő
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 4-5 dl tejföl
  • 1 ek. ecet
  • kevés édesítőszer


Elkészítés:

A megtisztított tököt uborkagyaluval szeletekre gyaluljuk és meghintjük az ecettel. Ettől ropogós marad.


Egy lábasban az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a kapor apróra vágott zöld szárát is.
Kicsit átpároljuk.


Most hozzáadjuk a tököt.
Keverjük folyamatosan, mert ilyenkor odakap.



Most beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát, megsózzuk, szórunk bele egy kevés ételízesítőt és egy kis cukrot/édesítőszert is teszünk bele.
Beletesszük a kapor felét.
Fokhagymapréssel belenyomjuk a fokhagymákat.

Összekeverjük és felöntjük a tejjel.

Takarék lángon rövid ideig főzzük, néha keverjük meg.
Nem kell túl puhára főzni, maradjon roppanósan ruganyos.



Most beleöntjük a liszttel, kevés vízzel simára kevert tejfölt, azzal egyet forr és kész van.
Legvégén beleszórjuk a maradék, apróra vágott  friss kaprot.



A tököt nem kell előre besózni.
Ugyanígy készítem cukkiniből is vagy patisszonból a főzeléket.
Lehet vegyesen is.
Langyosan a legfinomabb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése