2012. augusztus 1., szerda

Csokoládétorta

Hozzávalók:


  • 1 db piskótalap


A krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 3 ek keserű kakaópor
  • 150 gr kb 75 %-os csokoládé


  • 1 db főzős csokipuding
  • 4 dl tej
  • 3-4 ek cukor

A mázhoz:
  • 150 gr kb 75 %-os csokoládé
  • 3 marék mogyoró  





Elkészítés:


Elkészítjük a tortakrémet.

Először a vajas krémet keverjük ki.



Mindig friss vajat használjunk. Ügyeljünk, hogy ne legyen "hűtőszaga"!
Porcukorral géppel habosra heverjük a krémet.
Hozzáadjuk a kakaóport.
Óvatosan keverjünk egyet a krémen a kikapcsolt géppel, mert különben a kakaópor szétröppen.
Csak ezután kapcsoljuk be a gépet.


Mikróban fokozatosan felolvasztjuk a 150 gr csokoládét, majd kihűtjük és a kakaós vajas krémhez keverjük.


A hűtőbe tesszük, jól lefedve a krémet.

4 dl tejjel elkészítjük a csokis pudingot az előírás szerint.
Ezt is kihűtjük.



Majd összekeverjük a vajas krémmel és megtöltjük a piskótát.



A tetejét is bekenjük a krémmel. Tegyük be a hűtőbe tortát.



Az amerikai mogyorót kissé összevágjuk, majd teflon edényben szárazon megpirítjuk.

Most felolvasztjuk a maradék 150 gr csokoládét és belekeverjük a pirított mogyoróból a nagyobb darabokat.

Hagyjuk kihűlni ezt a krémet, majd kenjük rá a torta tetejére.


A maradék apró mogyorótörmelékkel tenyerünkkel körben vakoljuk be a torta szélét.


Jól lefedve hűtőben hűtsük jól le.
Nagyon finom, nagyon csokis torta.
Könnyű elkészíteni és nagyon kiadós.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése