2012. augusztus 20., hétfő

Györgyi Fekete erdő tortája

Hozzávalók:


  • 1 db piskóta torta
  • 1 liter Hulala
  • 1 cs. vaníláscukor
  • kimagozott meggy
  • 3 ek. holland kakópor
  • 1 cs. habfixáló

Elkészítés:

A kész piskóta tortát 3 lappá vágjuk.

Elkészítjük a kétféle krémet.

Ehhez a Hulalát jól lehűtjük, keményre verjük, majd kétfelé osztjuk.

1/ A fele adag Hulalához hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a habfixálót.

2/ A második adag Hulalához hozzákeverjük a jó minőségű holland kakaóport.  

A piskótalapokat egymás mellé fektetjük és a kétféle krémmel felváltva csíkokat húzunk a lapokra.

Először a világos krémet tesszük nylon zacskóba, kivágjuk a sarkát és a tortalapon hosszában csíkot húzunk, majd kihagyunk egy csíknyi helyet és újabb csíkot húzunk.
Kb. 2-3 cm-es csíkokat húzzunk, illetve ennyi helyet hagyjunk ki.

Ugyanígy folytatjuk a másik lapon is.

Azután a kakaós krémet töltjük zacskóba és a kihagyott helyekre betöltjük a sötét csíkokat.

A krémek tetejére ízlés szerint magozott meggyet szórunk.

Most összeállítjuk a tortát.

A második lapot elfordítva helyezzük az elsőre, hogy a csíkok merőlegesen álljanak, így majd a felvágáskor kockás lesz a krémünk.

Végül ráhelyezzük a felső lapot és az egész tortát a maradék krémmel bevonjuk és díszítjük.

Ez egy könnyített változata a Fekete erdő tortának, cukor csak a Hulalában van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése