2012. augusztus 7., kedd

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb padlizsán
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1-2 ek. mustár
  • 1-2 ek. majonéz
  • 1 ek ecet


Elkészítés:

A megmosott padlizsánokat gázlángon vagy roston, esetleg sütőben feketére sütjük.
Én most sütőben sütöttem, alufóliával kibélelt tepsiben, és így is nagyon jó lett.


Kicsit hagyjuk kihűlni, majd a héját leszedjük és kikapargatjuk a puha belsejét.Fontos, hogy a héja belső feléről is fejtsük le a legízesebb részeket.


Fakanállal, vagy a kézi krumplitörővel darabosra törjük.
Nem kell nagyon szétnyomni, legyenek benne kisebb-nagyobb darabok.

Most a lila hagymát apróra vágjuk és a padlizsánhoz keverjük.



Belenyomjuk a fokhagymát is és ízesítjük sóval, borssal, 1-2 ek. mustárral, 1-2 ek majonézzel.

Végül 1 ek ecettel savanyítjuk, ettől finom pikáns íze lesz.

Hűtőben hagyjuk összeérni, de jól dugjuk el, mert családunk rá fog járni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.