2012. augusztus 21., kedd

Nagyi pacalpörköltje


Hozzávalók:

  • 1 kg előfőzött pacal
  • 1 + 1 fej hagyma
  • néhány babérlevél
  • majoránna
  • 2-3 szelet füstölt szalonna
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • piros fűszerpaprika
  • bors
  • fokhagyma

  • 60 dkg krumpli



Elkészítés:


Az előfőzött pacalt a vöröshagymával babérlevéllel, majoránnával mintegy fél óráig főzni, majd leönteni a levét.

A szalonnát apróra kell vágni, kisütni a zsírját és ebben apróra vágott hagymát dinsztelni.

Fűszerpaprikával megszórjuk és beletesszük a kis kockákra felvágott zöldpaprikát, paradicsomot, borsot, majoránnát, fokhagymát belenyomni és a vékony csíkokra felszeletelt pacalt.
Sózzuk ízlés szerint.

Puhára főzni.



Petrezselymes krumplival is tálalhatjuk.

Az eredeti ún, pacal parlament módra recept  szerint a főzés vége felé kockára vágott krumplit is tettek a pacalhoz és azzal együtt főzték készre.


Nagyon finom krumplipürével együtt is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.