2012. augusztus 21., kedd

Nagyi uborkasalátája

Hozzávalók:

  • fürtös uborka
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • 1-2 ek. ecet
  • 1-2 kk. cukor/édesítő
  • pirospaprika por
  • törött bors
  • tejföl
  • víz


Elkészítés:

A fürtös uborkából szereti  készíteni, nem túl nagyokból.

Meghámozza, legyalulja  és besózza az uborkát.
Ja és meg is nyalogatja gyalulás előtt, hogy ne legyen keserű, addig vagdossa a végeket, míg a keserűt érzi.

1-2 cikk fokhagymát nyom bele.

Föltétlen hűtőbe kell tenni, mert így marad ropogós.


A saláta levét vízből, 1-2 kanál ecetből, 1-2 kávéskanál cukorból, de mostanában folyékony édesítőből készíti
ízlelgetéssel. 


Mindig csak fogyasztás előtt 1-2 órával önti a gyengén kinyomkodott ubira a levét, ekkor megszórja piros paprikával, törött borssal és tejföllel pöttyözi, letakarva visszateszi a hűtőbe a tálalásig.


Mi imádjuk ezt a finom, ropogós salit.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése