2012. augusztus 20., hétfő

Szilvaleves

Hozzávalók:

  • 3/4 kg szilva
  • 1 db citrom
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • 5 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • édesítő
  • 1 csipet só



Elkészítés:

A megmosott szilvát kimagozzuk és félbevágjuk.



Egy fazékba belerakjuk a szilvát, a karikára vágott citromot.
Felöntjük annyi vízzel,amennyi ellepi.
Szórunk bele egy csipet sót, ízlés szerint 6-8 db szegfűszeget, őrölt fahéjat és felforraljuk.

Folyékony édesítővel (vagy cukorral) édesítjük.

Nem kell tovább főzni, lehet behabarni.
A tejfölből lisztből kevés vízzel habarást készítünk, simára keverjük és a levesbe öntjük.



Egyet forr és kész.

Langyosan vagy hidegen a legjobb.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése