2012. augusztus 20., hétfő

Sonkás, sajtos sült tészta II.

Hozzávalók:

  • 1 kg spagetti
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg sajt
  • 3+1+1 ek. olaj
  • 8-10 dl tejföl
  • 2-3 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors




Elkészítés:

A spagettit előírás szerint kifőzzük nem túl puhára.
3 ek. olajjal és sóval elkeverjük.


A 2. ek. olajon az összevágott kolozsvári szalonnát megpirítjuk, zsírját kisütjük.

Legalább 2 nagy pohár tejfelt elkeverünk a tejjel, ráöntjük a szalonnára.
Rászórjuk a reszelt szerecsendiót és beletesszük a sajtszeletelővel keskeny lapokra vágott sajtot.
Nem szükséges reszelni, úgyis megolvad a krémben.


Belereszeljük a citromok sárga héját, a zúzott fokhagymát.

Még egy kis tejfölben elhabarunk 2 tojást és ezt is a krémhez adjuk.
Vigyázzunk, hogy ezzel már ne főzzük, mert a tojás összekap.
Ha kell, sózzuk, de óvatosan, mert a szalonna is sós.
Borsozzuk bátran.



Keverjük össze a spagettivel.



Az utolsó kanál olajjal kenjük kis a nagy, magas falu tepsinket és simítsuk bele a tésztát.

Forró sütőben süssük ropogós pirosra.


Ez a recept a spagetti a la carbonara alapján készült, de sült változatban.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése