2012. augusztus 1., szerda

Rántott cukkini és patisszon

Hozzávalók:

  • cukkini
  • patisszon
  • citromlé
  • liszt
  • tojás
  • prézli
  • olaj
  • kaporszál



Elkészítés:

Zsenge cukkiniből és patisszonból vagy tökből készítjük.

A zöldséget meghámozzuk és hosszában 4-5 cm széles szeletekre vágjuk.

Megsózzuk és egy pici citromlével meglocsoljuk a szeleteket.

Máris panírozhatjuk a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba majd prézlibe forgatva.

Bő olajban, nem lefedve mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.

Törlőpapírra szedjük és kapor szálakat teszünk a kisült szeletek közé.

Langyosan a legfinomabb.

A következő gyors öntettel tálalom:

Egy kis joghurtba/kefírbe/tejfölbe kevés sót, reszelt citromhéjat, pár csepp olívaolajat és egy pici balzsamecetet keverünk. Majd apróra vágott friss kaprot szórunk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése