2012. augusztus 20., hétfő

Hamis húsleves tökből

Hozzávalók:

  • 1-2 db zsenge tök bele és héja
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1-2 tk ételízesítő
  • petrezselyem zöldje
  • őrölt bors




Elkészítés:

Ezt a levest akkor készítjük, amikor friss tökből főzeléket főzünk.

A jól megmosott tök héját zöldséghámozóval levágjuk, majd egy kanállal kikaparjuk a tök magos belsejét.


A továbbiakban mindent egy fazékba teszünk, felöntjük vízzel, hogy ellepje és úgy főzzük, mint a húslevest.


Sót, borsot és egy kis kanál ételízesítőt adunk hozzá.
Ha megfőttek a zöldségek, akkor a répákat kihalásszuk, az összes többi zöldséget átpaszirozzuk egy szűrőn.


Végül a répákat karikára vágjuk és a leszűrt levesbe visszatesszük.
Kevés petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.


Finom zsírmentes leves, kímélő ételnek adhatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.