2012. augusztus 20., hétfő

Mama almás pitéje

Hozzávalók:


  • 35 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl



  • reszelt alma
  • cukor
  • őrölt fahéj 
  • darált dió




Elkészítés:

A tésztához valókat jól összegyúrjuk addig, amíg a tál falától tisztán el nem válik.
A tésztát kétfelé osztjuk és külön-külön közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk.

A kizsírozott tepsibe tesszük a sodrófa segítségével feltekert tésztát.
Darált dióval megszórjuk és ráhalmozzuk az almatölteléket.

Az alma tetejére is szórunk a darált dióból.

Ráhelyezzük a másik tésztalapot.
Kissé elhabart tojással megkenjük, majd villával megszurkáljuk.

Sütőben pirosra sütjük, alul, felül jól süljön át a tészta.

Porcukorral meghintve, kockára vágva tálaljuk.


Az almatöltelék:

Az almát lereszeljük.
Lábasban megdinszteljük, amíg a levét el nem fövi.
Ekkor ízlés szerint megcukrozzuk és fahéjjal ízesítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.