2012. augusztus 1., szerda

Piskóta

Hozzávalók:


  • 6 tojás 
  • 120 gr liszt
  • 100 gr cukor
  • egy késhegynyi sütőpor
  • csipet só





Elkészítés:

Nagyon hamar elkészíthető így a piskóta.


Mindent elő kell készíteni és a sütőt bekapcsolni és 180 C fokra felmelegíteni.
Mire a sütő bemelegszik, addigra máris hozzákezdhetünk a tészta összeállításához.




A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket egy keverőtálba tesszük, míg a sárgáját egyenként  a tojáshéjban hagyjuk, így könnyű lesz a habhoz adagolni.

A csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjét.
Adagonként hozzáadjuk a cukrot is.


Most egyenként belepottyantjuk a sárgákat a habhoz.
Mindvégig keverjük közben a géppel.
Ha mind a hat tojás sárgáját belekevertük, akkor műanyag lapát segítségével (anyósnyelvvel)  részletekben óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.



Igyekezzünk minél több levegőt bevinni a habba.




Sütőpapírral kibélelt tortaformába vagy tepsibe simítjuk a krémet, majd a lapáttal hosszában húzunk egy vonalat a krémben, ettől majd nem fog felpúposodni a piskótánk.

Kb. 1/2 óra alatt megsütjük a piskótát.
20 percig ne nyissuk ki a sütőt.

Villával vagy tűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta.

Nyitott sütő ajtónál kicsit pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Mi ezt a piskótát szoktuk a tortaalapnak felhasználni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.