2012. augusztus 13., hétfő

Spenót főzelék

Hozzávalók:


  • 1/2 kg friss spenót
  • 1/2 l tej
  • 2 db zsemle
  • 5-6 cikk fokhagyma
  • köménymag
  • bors
  • csipet reszelt szerecsendió
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 ek olaj
  • 1 ek liszt



Elkészítés:

A friss spenót leveleket leszárazzuk, erüket lehúzzuk és többször váltott vízben megmossuk.
Forrásban lévő vízbe dobjuk és amint összeesett, máris leszűrjük.



Az olajon megfuttatom a darált köményt.
Amint megérzem az illatát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és máris belekeverek egy ek. lisztet.
Amint felhabzik hozzáadom a turmixgépben pépesre darált spenótlevelet.


Néhány percig kevergetve párolom, majd hozzáadom a tejjel robotgépben megdarált zsemléket is.



Sózom, borsozom és az ételízesítőt és a szerecsendiót is hozzáadom.
Vigyázzunk, nehogy elsózzuk. ( Nekem mindig sikerül...)
Ha kell, adunk még hozzá egy kis tejet.



Én tavasszal mindig veszek friss spenótot a piacon, amit előkészítek, leforrázok és kis dobozban a mélyhűtőben tárolom.
Ha kell, akkor csak előkapom, főzeléket, tejszínes ragut, ravioli tölteléket stb. pillanatok alatt készíthetünk belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése