2012. augusztus 13., hétfő

Gyömbéres, fokhagymás sült hal

Hozzávalók:


  • ponty halszeletek
  • fokhagyma
  • gyömbérpor
  • bors
  • liszt
  • olaj
  • kapor
  • petrezselyemzöld



Elkészítés:

A halszeleteket megtisztítjuk, esetleges pikkelyeket, uszonydarabokat levágjuk és lemossuk.
Leszárítjuk.

A halat megsózzuk, borsozzuk és gyömbérporral bedörzsöljük.
Lisztbe forgatjuk, de a felesleget leütögetjük róla.



Olajban mindkét oldalát kisütjük.
Álljunk mellette, mert percek alatt készen van.



Összevágott petrezselyemlevél és kapor ágyra szedjük ki.
Még azon forrón nyomunk rá friss fokhagymát.
A tetejére is szórunk a zöldekből, amelyeknek az ízét átveszi a hal és nagyon friss, üde zamatot kap.




Ecetes, hagymás krumplisalátával tálalom.
(receptet lásd külön)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése