2012. szeptember 15., szombat

Tejfölös laskagomba

Hozzávalók:

  • 1 kg laskagomba
  • 2 szelet füstölt kolozsvári szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db piros színű pritamin paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • majoranna
  • tejföl



Elkészítés:
A laskagomba tönkjét levágjuk, gyorsan lemossuk a gombát és falatnyi szeletekre tépjük.



Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a füstölt kolozsvári szalonnát majd a fűszerpaprikát.


Beletesszük a gombát és az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot.
A citrom sárga héját vékonyan belevágjuk, kevés levet is teszünk bele.
Megsózzuk, borsozzuk és egy pici majoránnával fűszerezzük.



Puhára főzzük, a végén 2-3 kanál tejfölt keverünk bele.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése