Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojásokból kemény tojást főzünk.
Gyorsan meghámozzuk.
A fele tojást sötétre színezzük: egy bögrényi vízben felforralunk 5 db filteres fekete teát vagy 3 ek. teafüvet.
Majd hozzáadjuk a sötét szójaszószt és beletesszük a még meleg tojásokat.
Legalább fél napig áztatjuk benne a tojásokat.
Tartsuk a hűtőben és szorgalmasan forgatgassuk a lében, ha arra járunk.
Tojásszeletelővel óvatosan vágjuk fel a tojásokat és váltakozó színűekből rakjuk újra össze a tojásokat.
Közben a szép érett avokádókat hámozzuk meg, vágjuk félbe és rögtön fürdessük meg citromlében, hogy nehogy megbarnuljanak.
Tálaláskor egy kis saláta ágyra rakjuk az avokádókat.
Majonézzel az avokádó szélén, körben és a mélyedésben is megágyazunk, majd belehelyezzük a csíkos tojásokat.
A két végén uborka és paradicsom szeletekkel ki lehet támasztani a tojást, hogy ne csússzon szét.
Hideg előételként tálaljuk.
- 10 db tojás
- 2-3 ek. vagy 5 db filteres fekete tea
- 5 ek. sötét szójaszósz
- avokádó
- citromlé
- majonéz
- uborka
- paradicsom
Elkészítés:
A tojásokból kemény tojást főzünk.
Gyorsan meghámozzuk.
A fele tojást sötétre színezzük: egy bögrényi vízben felforralunk 5 db filteres fekete teát vagy 3 ek. teafüvet.
Majd hozzáadjuk a sötét szójaszószt és beletesszük a még meleg tojásokat.
Legalább fél napig áztatjuk benne a tojásokat.
Tartsuk a hűtőben és szorgalmasan forgatgassuk a lében, ha arra járunk.
Tojásszeletelővel óvatosan vágjuk fel a tojásokat és váltakozó színűekből rakjuk újra össze a tojásokat.
Tálaláskor egy kis saláta ágyra rakjuk az avokádókat.
Majonézzel az avokádó szélén, körben és a mélyedésben is megágyazunk, majd belehelyezzük a csíkos tojásokat.
A két végén uborka és paradicsom szeletekkel ki lehet támasztani a tojást, hogy ne csússzon szét.
Hideg előételként tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.