Hozzávalók:
Elkészítés:
Megtisztítjuk a zöldségeket és karikára, kisebb darabokra vágjuk.
A répákat, karalábét, zöldpaprikát, paradicsomot, fele hagymát, ételízesítőt, paprikakrémet egy fazékba tesszük és annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi.
Sózzuk, borsozzuk.
Kb. 15 perc múlva belerakjuk a krumplikat is és még 10 percig főzzük.
Közben egy pici, nagyon vékony rántást készítünk:
az olajon megpirítjuk a maradék hagymát, majd hozzáadjuk a lisztet.
Ha felhabzott beletesszük a szárával együtt apróra vágott petrezselymet.
Elkeverjük és levesszük a tűzről.
Belerakjuk a fűszerpaprikát és kb. másfél dl vízzel simára keverjük.
Hozzáöntjük a leveshez és 5-10 perc alatt készre főzzük.
Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
- 3-4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 5-6 db krumpli
- 1 db hagyma
- 2-3 ek. házi ételízesítő
- 1 tk darált pritamin paprika
- 1 db zöldpaprika
- 2 kisebb paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek olaj
- 1 tk. liszt
- fűszerpaprika
- só
- bors
Elkészítés:
Megtisztítjuk a zöldségeket és karikára, kisebb darabokra vágjuk.
A répákat, karalábét, zöldpaprikát, paradicsomot, fele hagymát, ételízesítőt, paprikakrémet egy fazékba tesszük és annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi.
Sózzuk, borsozzuk.
Kb. 15 perc múlva belerakjuk a krumplikat is és még 10 percig főzzük.
Közben egy pici, nagyon vékony rántást készítünk:
az olajon megpirítjuk a maradék hagymát, majd hozzáadjuk a lisztet.
Ha felhabzott beletesszük a szárával együtt apróra vágott petrezselymet.
Elkeverjük és levesszük a tűzről.
Belerakjuk a fűszerpaprikát és kb. másfél dl vízzel simára keverjük.
Hozzáöntjük a leveshez és 5-10 perc alatt készre főzzük.
Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.