Hozzávalók:
Elkészítés:
A hízott libamájat óvatosan megmossuk.
Annyi hideg tejjel öntsük le, amennyi ellepi.
Tegyünk bele 1-2 csapott tk. sót.
Pár gerezd fokhagymát is adjunk hozzá.
Egy éjszakára helyezzük a hűtőbe.
Másnap a libahájat vágjuk egyforma kis darabokra.
Ehhez az ételhez mindig hasi hájat veszek, mert a bőrös hájból inkább zsírt és töpörtyűt készítek.
Tegyük egy lábas aljára a fele libahájat, majd erre rakjuk át a májat.
A maradék hájat tegyük a máj tetejére.
Öntsük rá a tejet is és közepes lángon, fedő alatt főzzük puhára a májat.
A tej először kicsapódik, majd a háj fokozatosan zsírrá olvad és feljön a tetejére.
A májat kiemeljük egy tányérra.
A libazsírt merőkanállal leszedjük az edény alján összegyűlt tejes rétegről.
A libamájat külön vagy a zsírba visszatéve tálalhatjuk.
Hízott kacsamájból is ugyanígy készíthetjük.
- 1 db hízott libamáj
- 1 kg liba hasiháj
- 1/2 l tej
- só
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hízott libamájat óvatosan megmossuk.
Annyi hideg tejjel öntsük le, amennyi ellepi.
Tegyünk bele 1-2 csapott tk. sót.
Pár gerezd fokhagymát is adjunk hozzá.
Egy éjszakára helyezzük a hűtőbe.
Másnap a libahájat vágjuk egyforma kis darabokra.
Ehhez az ételhez mindig hasi hájat veszek, mert a bőrös hájból inkább zsírt és töpörtyűt készítek.
Tegyük egy lábas aljára a fele libahájat, majd erre rakjuk át a májat.
A maradék hájat tegyük a máj tetejére.
Öntsük rá a tejet is és közepes lángon, fedő alatt főzzük puhára a májat.
A tej először kicsapódik, majd a háj fokozatosan zsírrá olvad és feljön a tetejére.
A májat kiemeljük egy tányérra.
A libazsírt merőkanállal leszedjük az edény alján összegyűlt tejes rétegről.
A libamájat külön vagy a zsírba visszatéve tálalhatjuk.
Hízott kacsamájból is ugyanígy készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.