2012. november 12., hétfő

Sült libamáj

Hozzávalók:


  • 1 db hízott libamáj
  • 1 kg liba hasiháj
  • 1/2 l tej
  • 2-3 gerezd fokhagyma



Elkészítés:



A hízott libamájat óvatosan megmossuk.


Annyi hideg tejjel öntsük le, amennyi ellepi.
Tegyünk bele 1-2 csapott tk. sót.
Pár gerezd fokhagymát is adjunk hozzá.
Egy éjszakára helyezzük a hűtőbe.



Másnap a libahájat vágjuk egyforma kis darabokra.
Ehhez az ételhez  mindig hasi hájat veszek, mert a bőrös hájból inkább zsírt és töpörtyűt készítek.


Tegyük egy lábas aljára a fele libahájat, majd erre rakjuk át a májat.

A maradék hájat tegyük a máj tetejére.

Öntsük rá a tejet is és közepes lángon, fedő alatt főzzük puhára a májat.

A tej először kicsapódik, majd a háj fokozatosan zsírrá olvad és feljön a tetejére.

A májat kiemeljük egy tányérra.

A libazsírt merőkanállal leszedjük az edény alján összegyűlt tejes rétegről.

A libamájat külön vagy a zsírba visszatéve tálalhatjuk.

Hízott kacsamájból is  ugyanígy készíthetjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.