Hozzávalók:
Elkészítés:
A birsalmát jól megmossuk, ledörgöljük a hamvas réteget róla.
A gyümölcsöt nyolcfelé vágjuk és óvatosan kivágjuk a csutkáját, magházát, sérült részeket.
Vigyázzunk, mert nagyon kemény, könnyen megcsúszhat a kés.
Deszkán dolgozzunk és a kést tenyerünkkel nyomjuk rá, így nem vágjuk el a kezünket.
A birset azonnal tegyük annyi vízbe, amennyi ellepi.
Tegyünk bele citromot, fahéj rudat, szegfűszeget és főzzük puhára.
Hamar megpuhul.
Ekkor édesítőszerrel ízesítsük meg.
Hűtőben sokáig eláll.
A leve is nagyon finom, üdítő ital.
- birsalma
- citrom
- fahéjrúd
- szegfűszeg
- édesítőszer
- víz
Elkészítés:
A birsalmát jól megmossuk, ledörgöljük a hamvas réteget róla.
A gyümölcsöt nyolcfelé vágjuk és óvatosan kivágjuk a csutkáját, magházát, sérült részeket.
Vigyázzunk, mert nagyon kemény, könnyen megcsúszhat a kés.
Deszkán dolgozzunk és a kést tenyerünkkel nyomjuk rá, így nem vágjuk el a kezünket.
A birset azonnal tegyük annyi vízbe, amennyi ellepi.
Tegyünk bele citromot, fahéj rudat, szegfűszeget és főzzük puhára.
Hamar megpuhul.
Ekkor édesítőszerrel ízesítsük meg.
Hűtőben sokáig eláll.
A leve is nagyon finom, üdítő ital.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.