Hozzávalók:
Elkészítés:
Minden hozzávalót külön-külön elkészítünk, kisütünk.
A libamáj és a sütőtökös tócsni leírását külön bejegyzésben találjuk.
A gombafejeket kereszt alakban kicsit bevágjuk, majd kevés olajon megsütjük.
Ha kész, megszórjuk sóval, borssal, pici kakukkfűvel, majoránnával és fokhagymaporral.
A hosszúkás sütőtököt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és forró sütőben puhára sütjük.
Összerakjuk a tornyot: alulra tócsnit, rá vékonyra szelt libamájat, azután sült sütőtököt, majd tócsnit, libamájat és végül gombát tornyozunk.
Ha kihűlt volna, mikróban nagyon kicsi fokozaton, melegítő programon kicsit megmelegítjük.
Sohasem főzzük, mert a libamáj azonnal összeesik és kisül belőle a zsír.
Lila hagyma karikával díszítjük és sült hagymát szórunk rá.
Áfonyamártással körítjük.
( a leírása külön cikkben részletezve)
Szárított áfonya szemeket is szórunk mellé.
Egy szép érett gránátalmát kettévágunk és leszemezzük.
Ezzel is megszórjuk a tányért.
Végül narancs szeleteket teszünk a torony mellé.
Meleg előételnek tálaljuk.
- sült libamáj
- sütőtökös tócsni
- sült sütőtök
- sült gomba
- majoránna
- kakukkfű
- bors
- fokhagymapor
- lila hagyma
- áfonyaöntet
- gránátalma
- sült hagyma
- narancs szeletek
- só
Elkészítés:
Minden hozzávalót külön-külön elkészítünk, kisütünk.
A libamáj és a sütőtökös tócsni leírását külön bejegyzésben találjuk.
A gombafejeket kereszt alakban kicsit bevágjuk, majd kevés olajon megsütjük.
Ha kész, megszórjuk sóval, borssal, pici kakukkfűvel, majoránnával és fokhagymaporral.
A hosszúkás sütőtököt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és forró sütőben puhára sütjük.
Összerakjuk a tornyot: alulra tócsnit, rá vékonyra szelt libamájat, azután sült sütőtököt, majd tócsnit, libamájat és végül gombát tornyozunk.
Ha kihűlt volna, mikróban nagyon kicsi fokozaton, melegítő programon kicsit megmelegítjük.
Sohasem főzzük, mert a libamáj azonnal összeesik és kisül belőle a zsír.
Lila hagyma karikával díszítjük és sült hagymát szórunk rá.
Áfonyamártással körítjük.
( a leírása külön cikkben részletezve)
Szárított áfonya szemeket is szórunk mellé.
Egy szép érett gránátalmát kettévágunk és leszemezzük.
Ezzel is megszórjuk a tányért.
Végül narancs szeleteket teszünk a torony mellé.
Meleg előételnek tálaljuk.
Ez lett az új kedvencem :) Nagyon fini:))
VálaszTörlés