Hozzávalók:
Elkészítés:
Előző este főzzük meg a rizst.
Hosszú szemű, pld. jázmin rizst használjunk.
A megmosott rizst 2 ek. olajon feltesszük főni.
Nem kell előpirítani, másfélszeres vízzel felöntjük, megsózzuk és felforraljuk.
Ezután takarékra állítjuk a tüzet, lefedjük és puhára főzzük kb. 20-25 perc alatt.
Ezalatt a rizs felszívja a vizet.
Tegyük hűtőbe.
Másnap a hozzávalókat készítsük elő.
Vágjuk apró kockákra a gépsonkát. Tegyünk bele egy pici füstölt sonkát is.
10 perc alatt főzzük meg a friss vagy mélyhűtött zöldborsót.
Szűrjük le.
Most készítsünk tojás lepényeket.
Egyszerre mindig csak egy tojást sütünk meg.
A tojást kevés sóval és egy csipet kínai ötfűszerrel felhabarjuk és nagyon forró wookba öntjük.
A wookban előzőleg 1 tk olajat hevítettünk.
Gyors mozdulatokkal, mint a palacsintát körbefolyatjuk a tojást a wookban.
Ha megsült, lapáttal kiemeljük és egy lapos tányéron falatokká vágjuk.
A többi tojást is így megsütjük.
Végül egy nagyobb wookban felhevítünk 1-2 ek. olívaolajat, beledobjuk a sonkát.
1-2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a rizst.
Fakanállal jól összekeverjük, átmelegítjük az ételt.
Most sózzuk is jól meg.
Ha a rizs jól felmelegedett, akkor adjuk hozzá a zöldborsót és a tojáslepény darabokat.
Keverjük össze.
Kivizezett kis bögrébe nyomkodjuk a rizst és így borítjuk a tányérra.
- 1/2 kg hosszú szemű rizs
- olívaolaj
- 2-3 tojás
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg sonka vegyesen
- pici kínai ötfűszer
- só
Elkészítés:
Előző este főzzük meg a rizst.
Hosszú szemű, pld. jázmin rizst használjunk.
A megmosott rizst 2 ek. olajon feltesszük főni.
Nem kell előpirítani, másfélszeres vízzel felöntjük, megsózzuk és felforraljuk.
Ezután takarékra állítjuk a tüzet, lefedjük és puhára főzzük kb. 20-25 perc alatt.
Ezalatt a rizs felszívja a vizet.
Tegyük hűtőbe.
Másnap a hozzávalókat készítsük elő.
Vágjuk apró kockákra a gépsonkát. Tegyünk bele egy pici füstölt sonkát is.
10 perc alatt főzzük meg a friss vagy mélyhűtött zöldborsót.
Szűrjük le.
Most készítsünk tojás lepényeket.
Egyszerre mindig csak egy tojást sütünk meg.
A tojást kevés sóval és egy csipet kínai ötfűszerrel felhabarjuk és nagyon forró wookba öntjük.
A wookban előzőleg 1 tk olajat hevítettünk.
Gyors mozdulatokkal, mint a palacsintát körbefolyatjuk a tojást a wookban.
Ha megsült, lapáttal kiemeljük és egy lapos tányéron falatokká vágjuk.
A többi tojást is így megsütjük.
Végül egy nagyobb wookban felhevítünk 1-2 ek. olívaolajat, beledobjuk a sonkát.
1-2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a rizst.
Fakanállal jól összekeverjük, átmelegítjük az ételt.
Most sózzuk is jól meg.
Ha a rizs jól felmelegedett, akkor adjuk hozzá a zöldborsót és a tojáslepény darabokat.
Keverjük össze.
Kivizezett kis bögrébe nyomkodjuk a rizst és így borítjuk a tányérra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.