Hozzávalók:
Elkészítés:
A szívet megtisztítjuk, jól lemossuk és csíkokra vágjuk.
Az olvasztott zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Levesszük a tűzről, belerakjuk a fűszerpaprikát, öntünk rá egy pici vizet majd az összes többi hozzávalót beletesszük: az apró kockákra vágott paprikákat, paradicsomot, fokhagymát, babérlevelet, szegfűborsot, borókabogyót, majoránnát, cayenne-i borsot, sót, fekete borsot.
Kevés vizet adunk hozzá és lefedve puhára pároljuk.
A sok illatos fűszertől különleges zamatot kap és különbözik a szokványos pörkölttől.
Csavart tésztával vagy spagettivel tálaljuk.
- 1 kg sertés szív
- 2 db hagyma
- 1 ek zsír
- 2 tk fűszerpaprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db kápia paprika
- 2 db paradicsom
- 2-3 db babérlevél
- szegfűbors
- borókabogyó
- cayenne-i bors
- majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A szívet megtisztítjuk, jól lemossuk és csíkokra vágjuk.
Az olvasztott zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Levesszük a tűzről, belerakjuk a fűszerpaprikát, öntünk rá egy pici vizet majd az összes többi hozzávalót beletesszük: az apró kockákra vágott paprikákat, paradicsomot, fokhagymát, babérlevelet, szegfűborsot, borókabogyót, majoránnát, cayenne-i borsot, sót, fekete borsot.
Kevés vizet adunk hozzá és lefedve puhára pároljuk.
A sok illatos fűszertől különleges zamatot kap és különbözik a szokványos pörkölttől.
Csavart tésztával vagy spagettivel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.