Hozzávalók:
Elkészítés:
Előkészítjük a halat és a rákot.
A halfiléről eltávolítjuk a bőrét.
Én most busát készítettem, de bármilyen hal jó hozzá.
2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
A rákot is megtisztítjuk.
Ha kell, eltávolítjuk a fejét, lábait, páncélját és a fekete színű, vékony tápcsatornát.
Leöblítjük.
Most a halat és a rákot is külön-külön bepácoljuk.
Ehhez a jól megmosott lime zöld héját lereszeljük, majd a levét is rácsavarjuk.
Fokhagymát nyomunk bele, kevés fehér martinit öntünk rá, sózzuk, borsozzuk.
Néhány órára a hűtőbe tesszük.
Ezután lisztben, picit megsózott, felvert tojásban és kókuszreszelékben forgatjuk meg és forró olajban pirosra sütjük.
Lime szeletekkel, kevés majonézzel tálaljuk.
- 1 db halfilé
- 30 dkg királyrák/garnéla
- 2-3 db lime
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 dl martini
- só
- bors
- liszt
- tojás
- kókuszreszelék
- olaj
- majonéz
Elkészítés:
Előkészítjük a halat és a rákot.
A halfiléről eltávolítjuk a bőrét.
Én most busát készítettem, de bármilyen hal jó hozzá.
2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
A rákot is megtisztítjuk.
Ha kell, eltávolítjuk a fejét, lábait, páncélját és a fekete színű, vékony tápcsatornát.
Leöblítjük.
Most a halat és a rákot is külön-külön bepácoljuk.
Ehhez a jól megmosott lime zöld héját lereszeljük, majd a levét is rácsavarjuk.
Fokhagymát nyomunk bele, kevés fehér martinit öntünk rá, sózzuk, borsozzuk.
Néhány órára a hűtőbe tesszük.
Ezután lisztben, picit megsózott, felvert tojásban és kókuszreszelékben forgatjuk meg és forró olajban pirosra sütjük.
Lime szeletekkel, kevés majonézzel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.