2012. november 12., hétfő

Kókuszos hal és királyrák

Hozzávalók:

  • 1 db halfilé
  • 30 dkg királyrák/garnéla
  • 2-3 db lime
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl martini
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • kókuszreszelék
  • olaj
  • majonéz



Elkészítés:

Előkészítjük a halat és a rákot.


A halfiléről eltávolítjuk a bőrét.
Én most busát készítettem, de bármilyen hal jó hozzá.
2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.


A rákot is megtisztítjuk.
Ha kell, eltávolítjuk a fejét, lábait, páncélját és a fekete színű, vékony tápcsatornát.
Leöblítjük.

Most a halat és a rákot is  külön-külön bepácoljuk.

Ehhez a jól megmosott lime zöld héját lereszeljük, majd a levét is rácsavarjuk.
Fokhagymát nyomunk bele, kevés fehér martinit öntünk rá, sózzuk, borsozzuk.




Néhány órára a hűtőbe tesszük.

Ezután lisztben, picit megsózott, felvert tojásban és kókuszreszelékben forgatjuk meg és forró olajban pirosra sütjük.

Lime szeletekkel, kevés majonézzel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.