Hozzávalók:
töltelék:
1/2 kg magozott meggy
10 dkg dió
20 dkg cukor
4 tojás
5 dkg vaj
Elkészítés:
Linzer tésztát készítünk:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal.
Hozzáadjuk a cukrot, a sót és végül az egész tojást.
Fél órára a hűtőbe tesszük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket:
A vajjal habosra keverjük a cukrot és a tojássárgákat.
Belekeverjük az apróra vágott diót és a meggyet. A meggy befőtt is lehet.
Végül beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját.
Most kétfelé vesszük a tésztát, úgy, hogy az egyik fele egy kicsit több legyen.
Kinyújtjuk a tésztát és a nagyobbik darabot egy kizsírozott tepsibe tesszük úgy, hogy oldala is legyen.
Belehalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk és ráhelyezzük a másik lapot.
Villával megszurkáljuk és kb. fél óra alatt megsütjük.
Ha kihűlt szeletekre vágjuk.
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj/margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1/2 zacskó sütőpor
- csipet só
töltelék:
1/2 kg magozott meggy
10 dkg dió
20 dkg cukor
4 tojás
5 dkg vaj
Elkészítés:
Linzer tésztát készítünk:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal.
Hozzáadjuk a cukrot, a sót és végül az egész tojást.
Fél órára a hűtőbe tesszük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket:
A vajjal habosra keverjük a cukrot és a tojássárgákat.
Belekeverjük az apróra vágott diót és a meggyet. A meggy befőtt is lehet.
Végül beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját.
Most kétfelé vesszük a tésztát, úgy, hogy az egyik fele egy kicsit több legyen.
Kinyújtjuk a tésztát és a nagyobbik darabot egy kizsírozott tepsibe tesszük úgy, hogy oldala is legyen.
Belehalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk és ráhelyezzük a másik lapot.
Villával megszurkáljuk és kb. fél óra alatt megsütjük.
Ha kihűlt szeletekre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.