Hozzávalók:
Elkészítés:
A babot előző este leöblítjük és langyos vízben beáztatjuk.
Másnap leszűrjük.
Egy fazékba öntjük a füstölt levet (ami sonkafőzés, csülökfőzés után megmaradt és mi gondosan lefagyasztottuk) és hideg vízzel kiegészítjük.
Felforraljuk és most tesszük csak bele a babot.
Babérlevelet dobunk bele, mehet bele 1 db zöldpaprika, 1-2 szem paradicsom és apróra vágott 3-4 gerezd fokhagyma és egy kisebb hagyma.
Ha van füstölt szalonna vagy sonka bőrke, azt is tegyük bele. Nagyon jó ízt ad a babnak.
Óvatosan sózzuk meg.
Lefedve, közepes lángon puhára főzzük.
Készítsünk rántást a kacsazsírból, hagymával, fokhagymával, liszttel és fűszerpaprikával.
Öntsük fel hideg vízzel és sűrítsük be vele a babot.
Még úgy 10 percig főzzük, immár nagyon kis lángon, gyakran kevergetve, mert a liszt miatt hamar odakap.
Ha kész kevés ecettel, pici cukorral ízesítsük.
Lila hagymával kínáljuk.
- 1 kg szárazbab
- 2 hagyma
- 4 db babérlevél
- fűstölt lé
- sonka /szalonna darab
- só
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1-2 db pici paradicsom
- 1 ek. kacsazsír
- 2-3 ek liszt
- fűszerpaprika
- ecet
- pici cukor
Elkészítés:
A babot előző este leöblítjük és langyos vízben beáztatjuk.
Másnap leszűrjük.
Egy fazékba öntjük a füstölt levet (ami sonkafőzés, csülökfőzés után megmaradt és mi gondosan lefagyasztottuk) és hideg vízzel kiegészítjük.
Felforraljuk és most tesszük csak bele a babot.
Babérlevelet dobunk bele, mehet bele 1 db zöldpaprika, 1-2 szem paradicsom és apróra vágott 3-4 gerezd fokhagyma és egy kisebb hagyma.
Ha van füstölt szalonna vagy sonka bőrke, azt is tegyük bele. Nagyon jó ízt ad a babnak.
Óvatosan sózzuk meg.
Lefedve, közepes lángon puhára főzzük.
Készítsünk rántást a kacsazsírból, hagymával, fokhagymával, liszttel és fűszerpaprikával.
Öntsük fel hideg vízzel és sűrítsük be vele a babot.
Még úgy 10 percig főzzük, immár nagyon kis lángon, gyakran kevergetve, mert a liszt miatt hamar odakap.
Ha kész kevés ecettel, pici cukorral ízesítsük.
Lila hagymával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.