Hozzávalók:
Elkészítés:
A hagymákat hosszában nem túl vékony szeletekre vágjuk.
A paradicsomot is darabokra vágjuk.
Egy wookban/serpenyőben felhevítjük az olíva olajat és beletesszük a hagymát.
Erős tűzön, kevergetve 1-2 percig pirítjuk.
Beletesszük a fűszereket, egy pici sáfrányt, kicsit bátrabban a sáfrányos szeklicéből, majd egy keveset a kurkumából.
A kurkumának gyönyörű színe van, de csípős is.
1-2 percig tovább sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot is.
Sózzuk meg és egy pici barna cukrot is tegyünk bele, hogy a paradicsom savasságát ellensúlyozzuk.
Továbbá 2-3 perc alatt a paradicsom levet enged.
Ekkor már készen is van.
A hagyma maradjon ropogós.
Köretnek kínáljuk.
Nagyon finom, pikáns ízű, könnyű köret.
- 6-8 fej hagyma
- 5-6 db paradicsom
- 2 ek. olívaolaj
- sáfrány
- sáfrányos szeklice
- kurkuma
- só
- pici barna cukor
Elkészítés:
A hagymákat hosszában nem túl vékony szeletekre vágjuk.
A paradicsomot is darabokra vágjuk.
Egy wookban/serpenyőben felhevítjük az olíva olajat és beletesszük a hagymát.
Erős tűzön, kevergetve 1-2 percig pirítjuk.
Beletesszük a fűszereket, egy pici sáfrányt, kicsit bátrabban a sáfrányos szeklicéből, majd egy keveset a kurkumából.
A kurkumának gyönyörű színe van, de csípős is.
1-2 percig tovább sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot is.
Sózzuk meg és egy pici barna cukrot is tegyünk bele, hogy a paradicsom savasságát ellensúlyozzuk.
Továbbá 2-3 perc alatt a paradicsom levet enged.
Ekkor már készen is van.
A hagyma maradjon ropogós.
Köretnek kínáljuk.
Nagyon finom, pikáns ízű, könnyű köret.
Very good blog.
VálaszTörlés