Hozzávalók:
Elkészítés:
A kacsamellet megtisztítjuk, megmossuk, megtörölgetjük.
A bőrös felét késsel kockásra bevágjuk a húsig.
Forró teflon edénybe helyezzük bőrős felével lefelé és kisütjük a zsírját 4-5 perc alatt, majd megfordítjuk és a másik felét is 3-4 percig sütjük, amíg a pórusok be nem záródnak.
Ekkor fóliába tesszük és csak most fűszerezzük be.
Sózzuk, borsozzuk, majoránnával, kevés kakukkfűvel és fokhagymaporral megszórjuk.
A hús alá és a tetejére is rakunk bőven friss rozmaring ágacskákat.
A kis csomagot tepsibe tesszük.
Ugyanígy készítjük el az összes mell darabot, mindig száraz edénybe téve és egyenként becsomagolva.
Végül a tepsit forró sütőbe tesszük és kb- 20-25 perc alatt készre sütjük a húst.
Ne bontsuk ki a csomagocskákat, csak tálaláskor.
Így elkészítve a hús puha, szaftos lesz, nem szárad ki.
Kissé ferdén szeleteljük fel.
Céklás krumplipürével és birsalma pürével tálaltam.
Hidegen is nagyon finom.
- bőrös kacsamell
- majoránna
- fokhagyma
- kakukkfű
- só
- bors
- friss rozmaring ág
Elkészítés:
A kacsamellet megtisztítjuk, megmossuk, megtörölgetjük.
A bőrös felét késsel kockásra bevágjuk a húsig.
Forró teflon edénybe helyezzük bőrős felével lefelé és kisütjük a zsírját 4-5 perc alatt, majd megfordítjuk és a másik felét is 3-4 percig sütjük, amíg a pórusok be nem záródnak.
Ekkor fóliába tesszük és csak most fűszerezzük be.
Sózzuk, borsozzuk, majoránnával, kevés kakukkfűvel és fokhagymaporral megszórjuk.
A hús alá és a tetejére is rakunk bőven friss rozmaring ágacskákat.
A kis csomagot tepsibe tesszük.
Ugyanígy készítjük el az összes mell darabot, mindig száraz edénybe téve és egyenként becsomagolva.
Végül a tepsit forró sütőbe tesszük és kb- 20-25 perc alatt készre sütjük a húst.
Ne bontsuk ki a csomagocskákat, csak tálaláskor.
Így elkészítve a hús puha, szaftos lesz, nem szárad ki.
Kissé ferdén szeleteljük fel.
Céklás krumplipürével és birsalma pürével tálaltam.
Hidegen is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.