Hozzávalók:
Elkészítés:
A kifliket karikára vágjuk.
A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, teszünk bele vanília aromát is.
A tojások sárgáját elkeverjük 8-10 dkg cukorral és fokozatosan adunk hozzá a meleg tejből, végül az egészet a forró tejbe öntjük.
Nem kell forralni.
Beletesszük a kifliket, jól elkeverjük.
Ne legyen száraz, nem kell megvárni, hogy a kifli felszívja az összes tejet.
Sőt a végén az edény alján maradó tejet is öntsük a kiflikre.
Egy tepsit kivajazunk, majd elterítjük benne a kiflik felét.
Megszórjuk darált dióval.
Kimagozott meggyet terítünk rá.
Mivel friss gyümölcsöt használtunk (lehet fagyasztott is), ezért egy kis fahéjat és cukrot szórunk rá.
Ráterítjük a maradék kifli réteget.
Jó forró sütőben 180-190 C fokon kb. fél órát sütjük.
Ezalatt szépen megpirul, vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
A tojás fehérjéből egy csipet sóval, kevés cukorral kemény habot verünk.
A felfogott meggyléből vagy lekvárból teszünk egy keveset a habba, hogy finoman megszínezzük.
Rásimítjuk a megsült kiflikre.
Jó borzasra igazítjuk és pár perc alatt zsemleszínűre sütjük.
Langyosan, hidegen kínáljuk.
Reszelt almával vagy meggy befőttből is szoktam készíteni.
- 10 db kifli
- 1 l tej
- 10 tojás
- 4-5 cs. vaníliás cukor
- 1-2 ek. vanília aroma
- darált dió
- meggy
- fahéj
- cukor
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
A kifliket karikára vágjuk.
A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, teszünk bele vanília aromát is.
A tojások sárgáját elkeverjük 8-10 dkg cukorral és fokozatosan adunk hozzá a meleg tejből, végül az egészet a forró tejbe öntjük.
Nem kell forralni.
Beletesszük a kifliket, jól elkeverjük.
Ne legyen száraz, nem kell megvárni, hogy a kifli felszívja az összes tejet.
Sőt a végén az edény alján maradó tejet is öntsük a kiflikre.
Egy tepsit kivajazunk, majd elterítjük benne a kiflik felét.
Megszórjuk darált dióval.
Kimagozott meggyet terítünk rá.
Mivel friss gyümölcsöt használtunk (lehet fagyasztott is), ezért egy kis fahéjat és cukrot szórunk rá.
Ráterítjük a maradék kifli réteget.
Jó forró sütőben 180-190 C fokon kb. fél órát sütjük.
Ezalatt szépen megpirul, vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
A tojás fehérjéből egy csipet sóval, kevés cukorral kemény habot verünk.
A felfogott meggyléből vagy lekvárból teszünk egy keveset a habba, hogy finoman megszínezzük.
Rásimítjuk a megsült kiflikre.
Jó borzasra igazítjuk és pár perc alatt zsemleszínűre sütjük.
Langyosan, hidegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.