Hozzávalók:
Elkészítés:
A megmosott céklákat annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.
Fedő alatt puhára főzzük.
Ha puha, leöntjük róla a vizet és kissé kihűtjük.
Nem kell megvárni, amíg teljesen kihűl, mert csak melegen szívja majd magába teljesen az ecetes lét.
Kezünkkel dörgölve is könnyen lejön a héja, a két végét vágjuk le késsel.
Öblítsük le.
Közben egy nagyobb fazékban forraljunk fel vizet.
Ha felforrt, tegyünk bele sót, ecetet, édesítőszert és őrölt köményt.
Kóstoljuk meg, jó ízes leve legyen.
A céklákat az uborkagyalun legyaluljuk és a saláta lébe tesszük.
Megtisztított torma szeleteket vagy ecetes tormát is szoktam beletenni.
Üvegben, hűtőben sokáig eláll.
- 3 kg cékla
- ecet
- só
- édesítő
- őrölt kömény
- (torma)
- víz
Elkészítés:
A megmosott céklákat annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.
Fedő alatt puhára főzzük.
Ha puha, leöntjük róla a vizet és kissé kihűtjük.
Nem kell megvárni, amíg teljesen kihűl, mert csak melegen szívja majd magába teljesen az ecetes lét.
Kezünkkel dörgölve is könnyen lejön a héja, a két végét vágjuk le késsel.
Öblítsük le.
Közben egy nagyobb fazékban forraljunk fel vizet.
Ha felforrt, tegyünk bele sót, ecetet, édesítőszert és őrölt köményt.
Kóstoljuk meg, jó ízes leve legyen.
A céklákat az uborkagyalun legyaluljuk és a saláta lébe tesszük.
Megtisztított torma szeleteket vagy ecetes tormát is szoktam beletenni.
Üvegben, hűtőben sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.