Hozzávalók:
Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat.
A királyrákot leöblítjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd beletesszük a szójaszószt, Hoysin mártást, halszószt, osztrigaszószt.
Beledobjuk a csillagánizst, amitől utánozhatatlan zamatú lesz az ételünk.
Rányomjuk a fokhagymát és belereszeljük a friss gyömbért.
Most beletesszük a rákot és 4 perc alatt megpirítjuk.
A színén látjuk, ha kész, szép rózsaszínű lesz.
Nehogy túlsüssük egy percet is, mert akkor kemény, gumis állagú lesz.
Vegyük le a tűzről és lapátoljuk ki a rákokat, tegyük félre.
A visszamaradt mártásban erős tűzön, kevergetve 2-3 perc alatt roppanósra sütjük a julienre vágott sárgarépát.
Majd visszatesszük a serpenyőbe a rákot.
Rácsavarjuk a citromlevet, ha kell picit sózzuk, de vigyázzunk, mert a mártások is sósak.
Gyorsan összerottyantjuk és máris kész.
Citromszeletekkel és karikára vágott újhagymával tálaljuk.
Köretnek kantoni rizst szoktam kínálni.
(lásd külön bejegyzést)
- 30-50 dkg tisztított királyrák/garnéla
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek. sötét szójaszósz
- 2 ek. Hoysin mártás
- 2 ek osztriga szósz
- 1 ek halszósz
- 5 db csillagánizs
- 2 cm vastag friss gyömbér
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 5 szál újhagyma
- 2-3 db sárgarépa
Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat.
A királyrákot leöblítjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd beletesszük a szójaszószt, Hoysin mártást, halszószt, osztrigaszószt.
Beledobjuk a csillagánizst, amitől utánozhatatlan zamatú lesz az ételünk.
Rányomjuk a fokhagymát és belereszeljük a friss gyömbért.
Most beletesszük a rákot és 4 perc alatt megpirítjuk.
A színén látjuk, ha kész, szép rózsaszínű lesz.
Nehogy túlsüssük egy percet is, mert akkor kemény, gumis állagú lesz.
Vegyük le a tűzről és lapátoljuk ki a rákokat, tegyük félre.
A visszamaradt mártásban erős tűzön, kevergetve 2-3 perc alatt roppanósra sütjük a julienre vágott sárgarépát.
Majd visszatesszük a serpenyőbe a rákot.
Rácsavarjuk a citromlevet, ha kell picit sózzuk, de vigyázzunk, mert a mártások is sósak.
Gyorsan összerottyantjuk és máris kész.
Citromszeletekkel és karikára vágott újhagymával tálaljuk.
Köretnek kantoni rizst szoktam kínálni.
(lásd külön bejegyzést)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.