Hozzávalók:
Elkészítés:
Ez a legegyszerűbb sült csirke a világon.
A megtisztított, megmosott combokon kezünket beledugva fellazítjuk a bőrt.
Egy tepsibe 1-2 ek. olajat teszünk.
A combokat bőrös felükkel lefelé belerakjuk a tepsibe.
Jól megsózzuk és a szárnyas fűszerkeverékkel, és -ha van- a mexikói tajin fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük a húst.
Most megfordítjuk és ugyanígy besózzuk, fűszerezzük a bőr alatt a combokat.
Majd visszahajtjuk a bőrt és kívül is befűszerezzük a húst.
Közben a kezünkkel mindenütt olajozzuk be a húst.
Öntsünk a tepsibe egy pohárnyi vizet.
Alufóliával fedjük be és 180-200 C fokos sütőben süssük pirosra.
Késheggyel ellenőrizzük, hogy jól megpuhult-e.
Hidegen is nagyon finom.
- csirkecomb
- tajin mexikói fűszer
- szárnyas fűszer-keverék
- só
- olaj
Elkészítés:
Ez a legegyszerűbb sült csirke a világon.
A megtisztított, megmosott combokon kezünket beledugva fellazítjuk a bőrt.
Egy tepsibe 1-2 ek. olajat teszünk.
A combokat bőrös felükkel lefelé belerakjuk a tepsibe.
Jól megsózzuk és a szárnyas fűszerkeverékkel, és -ha van- a mexikói tajin fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük a húst.
Most megfordítjuk és ugyanígy besózzuk, fűszerezzük a bőr alatt a combokat.
Majd visszahajtjuk a bőrt és kívül is befűszerezzük a húst.
Közben a kezünkkel mindenütt olajozzuk be a húst.
Öntsünk a tepsibe egy pohárnyi vizet.
Alufóliával fedjük be és 180-200 C fokos sütőben süssük pirosra.
Késheggyel ellenőrizzük, hogy jól megpuhult-e.
Hidegen is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.