Hozzávalók:
- 1/2 füstölt csülök
- 30 dkg tarkabab
- sárgarépa
- fehérrépa
- petrezselyemzöld
- fokhagyma
- hagyma
- lila hagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- bors
- piros fűszerpaprika
- 1 tojás
- liszt
Elkészítés:
A csülköt előző este hideg vízben feltesszük főni.
Teszünk bele fokhagymát, vöröshagymát, lila hagymát, 1-2 babérlevelet, borsot és puhára főzzük.
A levesbe egy csülök fele elég és a főzőlevet is felhasználjuk.
A szárazbabot szintén előző este vízbe beáztatjuk.
Másnap a csülök főzőlevét vízzel felöntjük, kb. fele-fele arányban és abban feltesszük főni a leszűrt babot.
Amikor a bab puhulni kezd, akkor belerakjuk a sárgarépát, fehérrépát, petrezselymet egy hagymát negyedekre vágva, ízlés szerint még fokhagymát is teszünk bele.
Majd egy paradicsomot és egy zöldpaprikát is teszünk a levesbe.
Amikor minden puha, berántjuk a levest.
Amikor minden puha, berántjuk a levest.
Kevés zsíron apróra vágott hagymát pirítunk, kis lisztet és még fokhagymát adunk hozzá majd a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát.
A rántást a leveshez adjuk és jól felforraljuk.
Egy tojásból annyi liszttel, amennyit felvesz ruganyos tésztát keverünk egy kis edényben, majd egy kiskanállal a levesbe szaggatjuk a csipetkét.
Egy-két percig főzzük, azután visszatesszük a kis kockákra vágott csülköt és máris tálalhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.