Hozzávalók:
- 50 dkg sima liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 2 tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kanál rum
- többféle mag
Elkészítés:
Omlós tésztát készítünk.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal.
Az élesztőt a tejfölben feloldjuk.
Megsózzuk, beletesszük a cukrot és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Tegyük bele a rumot is.
A végén keverjük össze a vajas liszttel.
Dolgozzuk jól össze, majd letakarva tegyük a hűtőbe éjszakára.
Másnap a tésztát lisztes gyúrótáblán átgyúrjuk, majd kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk.
A pogácsák tetejét késsel kockásra bevagdaljuk.
Kisméretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. Legyen köztük legalább 2 cm távolság.
Felvert tojással kenjük le a tetejüket.
Hagyjuk állni, majd fél óra múlva újra kenjük be.
Szórjuk meg napraforgómaggal, tökmaggal vagy bármilyen más maggal és forró sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jól süssük át. Napokig friss, omlós marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.