Hozzávalók:
- 1,5 kg gyalult tök
- 2 csokor friss kapor
- 2 fej kisebb hagyma
- 2-3 db zöldpaprika/legyen benne piros színű is
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 ek ételízesítő
- 2 ek. olaj
- 2 ek. liszt
- 5 dl tej
- 4-5 dl tejföl
- 1 ek. ecet
- kevés édesítőszer
Elkészítés:
A megtisztított tököt uborkagyaluval szeletekre gyaluljuk és meghintjük az ecettel. Ettől ropogós marad.
Egy lábasban az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a kapor apróra vágott zöld szárát is.
Kicsit átpároljuk.
Most hozzáadjuk a tököt.
Keverjük folyamatosan, mert ilyenkor odakap.
Most beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát, megsózzuk, szórunk bele egy kevés ételízesítőt és egy kis cukrot/édesítőszert is teszünk bele.
Beletesszük a kapor felét.
Fokhagymapréssel belenyomjuk a fokhagymákat.
Összekeverjük és felöntjük a tejjel.
Nem kell túl puhára főzni, maradjon roppanósan ruganyos.
Most beleöntjük a liszttel, kevés vízzel simára kevert tejfölt, azzal egyet forr és kész van.
Legvégén beleszórjuk a maradék, apróra vágott friss kaprot.
A tököt nem kell előre besózni.
Ugyanígy készítem cukkiniből is vagy patisszonból a főzeléket.
Lehet vegyesen is.
Langyosan a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.